Ikano Bank – Hos oss vet du vad du får

Banker är något som är allvarligt och tråkigt, något som ofta känns som ett måste och som också kan upplevas lite obekvämt, t.ex om man behöver låna pengar. Ikano Bank valde att göra något roligare med sin reklam, något som får privatpersoner att slappna av. Reklamfilmen ger intrycket och budskapet av att banken är jordnära, med helt vanliga människor bakom som inte tar sig själva på fullt allvar. I själva verket är det ingen skillnad på Ikano Bank och andra banker, men med denna reklamfilm vill man påminna om att de finns och skapa ett gott, avslappnat första intryck.

Reklamen snurrade flitigt i TV under många månader och det verkar som att den varit framgångsrik då Ikano valt att spinna vidare på sitt koncept och sitt budskap där de skapat kortare versioner av filmen. Ikano har även testat andra budskap men de fortsätter att försöka skapa en avslappnad och alldaglig känsla där du som konsument ska känna igen dig, släppa garden och känna att Ikano förstår din vardag.

Nedanstående film är ett exempel där man gör något kul av den jobbiga vardagen. En familjefar drömmer om en underbar morgon där barnen och även djuren hjälps åt för att servera frukost och förbereda hans kläder. Detta är nog en dröm som många har och som påminner om den tuffa och stressiga vardagen som de flesta har i sin vardag. Här lyckas man träffa en punkt där många undermedvetet kopplar Ikano Bank till en enklare vardag i samband med att de erbjuder konsumenten att låna med ett privatlån för att förenkla sin vardag.