Spotify på börsen

Nu är Spotify börsnoterat på New York-börsen. Spotify som startades för 10 år sedan och man skulle kunna tänka sig att detta på något sätt är tänkt att fira 10 år jubileum. Bolaget blir därmed direkt Sveriges största börsbolag som värderas till 207 miljarder kronor. Spotify är snart större än HM, vilket är oerhört imponerande!

Ägarna och entreprenörerna Daniel Ek samt Martin Lorentzon lanserade musiktjänsten under en period få ansåg att det skulle kunna överleva. Men nu 10 år senare är man i konkurrens med Silicon Valleys största musiktjänster. Att vara i konkurrens med Google, Amazon och Apple visar värdet på Spotify men också riskerna som kan tillkomma genom att konkurrera med dessa giganter. I tisdags noterades Spotify på New Yorks börsen och det är den största svenska noteringen sedan 2000 när Telia noterades. För Bolaget medger Daniel Ek att börsnoteringen inte är en större grej och att möjligheten att sälja aktier funnits i flera år.

Möjligheter och risker

Att investera i Spotify kan ha sina risker då det både kan gå upp och ner, vilket även Daniel Ek konstaterar. Köper man aktier ska det vara för att se tydliga fördelar och inte med hjärtat. Kollar man på senaste året så kan det tilläggas att Spotify i gick back ungefär 3,8 miljarder kronor i rörelseförlust. Man spenderar mycket kapital men att företaget växer gör att marginalerna blir bättre. Möjligheterna är många då Spotify inte är en bolag i mängden. Man vill framåt och Spotify har aldrig heller varit något vanligt bolag. Man Strävar mot fortsatta framgångar.